EYP Croatia

Upravni Odbor

 

Sanja Šterk (dopredsjednica, International Affairs & Academic Advisor)

Sanja Šterk rođena je 1993. godine u Sisku gdje je završila opću gimnaziju. Studentica je kroatistike i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i aktivna je članica nekoliko studentskih udruga. Europskom parlamentu mladih Hrvatske priključila se 2009. godine na nacionalnom zasjedanju u Zagrebu i od tada je sudjelovala na brojnim zasjedanjima diljem Europe u različitim ulogama. Kao članica Upravnog odbora i dopredsjednica udruge bavi se međunarodnim odnosima i akademskom kvalitetom zasjedanja i treninga u organizaciji EPMH-a.

Tonka Knežević (Regional Coordination & Human Resources)

Tonka Knežević rođena je u Zagrebu gdje završava 3. gimnaziju te upisuje Nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. U rad Europskog parlamenta mladih uključuje se 2015. godine kada odlazi na regionalno zasjedanje u Niš kao međunarodni delegat. Nakon tog zasjedanja aktivno sudjeluje u organiziranju zasjedanja EPMH-a. Kao članica Upravnog odbora bavi se koordinacijom regionalnih zasjedanja i aktivnosti. Također, zadužena je za održavanje baze članova i širenjem interesa za EPM.

Margareta Blažević (predsjednica)

Margareta Blažević rođena je 1996. godine u Zagrebu gdje je završila XVI. jezičnu gimnaziju. Tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja sudjelovala je u brojnim projektima i simulacijama (Model International Criminal Court i Model United Nations), volontirala u udrugama za djecu s poteškoćama u razvoju te bila aktivno uključena u izvannastavne učeničke projekte.  Europskom parlamentu mladih Hrvatske priključila se 2014. godine u Zagrebu i od tada se aktivno bavi organizacijom projekata i koordinacijom unutar udruge. Organizirala je jedno nacionalno zasjedanje u Rijeci i prvi međunarodni forum u Zadru te pokrenula seriju regionalnih zasjedanja. Zadnjih godinu dana posvetila se širenju EPMH-a izvan zagrebačke središnjice, pokretanju novih projekata, radionica i treninga. Trenutno obnaša dužnost predsjednice Europskog parlamenta mladih Hrvatske, a cilj joj je osnažiti udrugu, približiti EPM što više mladih ljudi i kroz rad udruge isticati važnost neformalnog obrazovanja u Hrvatskoj i Europi.

Mihovil Mioković (Finances & Fundraising)

Mihovil dolazi iz Siska i student je Poslovne ekonomije na prvoj godini Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. U Europskom parlamentu mladih je od 2015. godine, a prvo mu je zasjedanje bilo nacionalno zasjedanje u Rijeci. U Upravnom odboru EPMH-a zadužen je za financije I postiže značajne rezultate za dobrobit udruge i same realizacije zasjedanja. U slobodno se vrijeme bavi glumom i tenisom. Pristupačan, otvoren i srdačan mladić pun ambicija uživa u svakom trenutku u životu i nastoji ga živjeti punim plućima. Kao član Upravnog odbora bavi se fundraisingom i financijama.

Svebor Mihael Jelić (Public Relations)

Svebor Mihael Jelić rođen je 1998. godine u Zagrebu i trenutno pohađa završni razred V. gimazije te je završio srednju Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na mnogim međunarodnim programima poput Erasmus+ razmjena mladih i Global In Fellowship programa o vanjskoj politici. Također je završio jednogodišnju školu “Mlada Pozitiva – Leadership Academy”.  Europskim parlamentom mladih počeo se baviti 2015. godine te je od tada postao aktivan član EPMH-a kao novinar i urednik raznih zasjedanja. Iz tog razloga odlučio je pomoći rastu organizacije bavljenjem odnosima s javnošću.