EYP Croatia

ZADAR 2017 – 10. Regionalno zasjedanje Europskog parlamenta mladih Hrvatske

image003Od 25. do 28. svibnja 2017. u Zadru se održalo 10. Regionalno zasjedanje Europskog parlamenta mladih Hrvatske koje je okupilo više od 50 mladih osoba iz Hrvatske i Europe.

Zasjedanje je otvoreno zajedničkim teambuilding-om, različitim igrama kojima je cilj zbližavanje sudionika kako bi se stvorili preduvjeti za daljnji rad. Zatim se nastavilo s radom u odborima, tijekom kojega su sudionici imali priliku raspravljati o različitim problemima današnjice te njihovim potencijalnim rješenjima; globalnom zatopljenju, ravnopravnosti spolova, digitalizaciji i njenim problemima te o izbjegličkoj krizi. Zasjedanje je završeno generalnom skupštinom, na kojoj su delegati predstavili rezultate svojeg rada.

Održavanje ovog zasjedanja ne bi bilo moguće bez vanjske podrške onih koji su prepoznali važnost rada EPMH-a. Ovim bismo se putem voljeli još jednom zahvaliti svima koji su nam pružili tu podršku.

Zahvaljujemo Gradu Zadru i Zadarskoj županiji koji su bili velikodušni pokrovitelji te su omogućili nesmetano održavanje 10. Regionalnog zasjedanja EPMH-a.

Zahvaljujemo Osnovnoj školi Petar Preradović na ukazanom povjerenju i ustupku prostorija škole u kojima smo boravili za vrijeme cijeloga zasjedanja.

Zahvaljujemo Zadarskom listu koji je također prepoznao naš rad te je medijski popratio zasjedanje.

Zahvaljujemo svim sudionicima zasjedanja, delegatima koji su se zainteresirali za rad EPMH-a te odlučili svoje vrijeme utrošiti na međusobno razmjenjivanje ideja i vizija o budućnosti Europe i Hrvatske te svim članovima EPMH-a koji su svojom upornošću,  predanošću i teškim radom omogućili održavanje ovog zasjedanja.

Od srca jedno veliko hvala svima!

25. svibnja – 28. svibnja 2017, Zadar, Hrvatska

Glavna organizatorica, Ena Vojvodić

%d bloggers like this: