EYP Croatia

EYP Summer Academy

summer academy

U periodu od 28. do 31. kolovoza dvije naše članice sudjelovale su na EYP Summer Academy koja se održala na berlinskom Wannseeu. U ugodnoj, ali radnoj atmosferi 4 su dana provele s 94 člana EPM-a iz 33 europske države koje su svoje članove poslale na jedinstveno edukativno putovanje.
Cilj ovog projekta potpora je National Committeejima pružanjem četverodnevnog tečaja za članove boarda i ativne članove EPM-a. Tečajevi su određeni četirima područjima: menadžmentom i razvojem NC-a, prikupljanjem sredstava, dosezanjem i uključivanjem članova, te PR i komunikacijom. Na taj način članovi EPM-a iz cijele Europe imali su priliku razviti svoje vještine te poboljšati ili obogatiti rad i napredak svoga NC-a. Svatko od članova imao je mogućnost pohađanja dva treninga, a stručnjaci iz Internacionalnog ureda bili su im svakodnevno na raspolaganju za moguća pitanja ili žalbe.
Mladi članovi radili su i učili u grupama od 26 do 30 ljudi te su međusobno dijelili informacije, nove i stare ideje, ali i zajedno tražili rješenja za zajedničke probleme. Također su na svojim treninzima mogli slobodno postavljati pitanja Internacionalnom uredu EPM-a te se s njima konzultirati. Izuzev akademskih sadržaja, na prvoj Ljetnoj akademiji održana je i prva Olimpijada EPM-a.

%d bloggers like this: